kurssit

Kurssit ja lajiesittelyt

Studiolla järjestetään erilaisia kursseja sekä kehonhallinnan että tanssin alalta.

Seuraa sivujamme tai tilaa uutiskirjeemme. Saat tiedot kursseista ja tunneista ensimmäisten joukossa.

 

Kurssit ja lajit syksyllä 2019:

 

FOOTBIC®

sunnuntaina 6.10. klo 16.45 – 17.45

Ohjaaja: Anne Hirvonen. Tunnin hinta: 35 € (sisältää 2 footbic palloa)

Footbic® on fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä kuntoutusohjelma. Jalkaterät tarvitsevat liikettä niin kuin koko kehomme. Muistatko milloin olet kävellyt paljain jaloin? Tai koska olet viimeksi kävellyt muunlaisella kuin kovalla ja tasaisella pinnalla?  Viimeisten tutkimusten mukaan suurin osa länsimaisista ihmisistä kärsii jonkin asteisesta jalkaterän heikkoudesta tai virheasennosta. Footbicin avulla vahvistat ja tuet pieniä ja heikkoja jalkaterän lihaksia, joiden kuuluisi pitää jalkaterä ryhdissä.

Footbic on jalkateriesi punttisali!

 

FASCIAMETHOD

tiistaisin klo 11.30 – 12.30, tunti alkaa kun saadaan miniosallistujamäärä kokoon. Ilmoita, jos olet kiinnostunut tunnista.

Ohjaaja: Johanna Niemi

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä.

FasciaMe – konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin.

FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. Tunti on rauhallinen ja tehdään hengityksen rytmittämänä.

 

SPIRAALISTABILAATIO (SPS)

maanantaisin klo 18.30 – 19.30

Ohjaaja: Tuija Parkkonen

SPS – Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä, joka perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen rentouttamiseen ja pidentämiseen. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka.

SPS-harjoittelu on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia sekä parantaa selän toiminnallisuutta. Selän toimivuus vaikuttaa hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen.

Monet ihmiset liikkuvat turhan vähän ja toisaalta istumista on yhä enemmän. Tämän seurauksena pystysuuntaiset lihasketjut jännittyvät ja spiraaliketjut puolestaan heikentyvät. Pystysuuntaisten lihasketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus aiheuttaa selkärangan ja välilevyjen puristumista. Painumme kirjaimellisesti kasaan. Tämä on usein selkäkipujen aiheuttaja.

SPS-harjoittelulla saamme tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelussa käytetään metodiin erikoisesti suunniteltuja vastuskuminauhoja.

SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.
Menetelmä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet selän hyvinvoinnista ja ryhdin paranemisesta.
SPS –harjoitteet sopivat erinomaisesti yhteen Modern Nordic Walking (moderni sauvakävely) -konseptin kanssa.
BARRE

maanantaisin klo 17.20 – 18.20

Ohjaaja: Tuija Parkkonen.

Barre on supertehokas koko kehon harjoitusmuoto, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Barren juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Sen tärkeät elementit; tiedostava tekeminen, oikeat linjaukset ja puhtaat liikeradat, on lisätty pilateksesta ja joogasta.
Barre on terveysliikuntaa. Isometrinen lihastyö, jota barre -tunneilla tehdään paljon, sytyttää syvät ryhtiä kohottavat lihasketjut
ja kehittää lihasten kestävyyttä. Keho tiivistyy ja lihakset kehittyvät kauniin muotoisiksi. Barressa tulokset tuntuvat ja näkyvät pian. Tunneilla syke nousee ja hiki virtaa. Barre -tunnin jälkeen tunnet itsesi voimaantuneeksi.
Barre herättää ja vahvistaa erityisesti syvät pakaralihakset ja reiden lähentäjät. Samalla lantionpohja ja syvät vatsalihakset saavat hyvää
treeniä.
Barre kehittää lihasvoimaa ja kestävyyttä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Lisäksi se kehittää koordinaatiota, kehontuntemusta ja tasapainoa. Barre -harjoitteet tehdään musiikin tahdissa, tunnilla soi tarkoin valikoitua hyvän fiiliksen biisejä valssista poppiin, klassisesta musiikista elektroniseen.
Barre sopii kaikille, jotka haluavat uuden innostavan liikuntaharrastuksen. Tunnit sopivat myös sovellettuina raskaana oleville sekä siitä palautuville.

 

LIIKU LUOVASTI -kurssi

Seuraavan kurssin aika ei ole selvillä.

Kurssin ohjaaja: Satu Hokkanen. Kurssin hinta: 50 €

Kiinnostaako sinua luova liike ja liikkuminen? Haluaisitko tanssia, mutta ”et osaa” tai uskalla? Tai oletko kenties jo vuosikausia tanssinut, mutta haluaisit löytää liikkumiseesi jotakin uutta?
Tervetuloa kurssille, jossa tulet huomaamaan, miten jokainen meistä osaa tanssia ja liikkua luovasti! Etsiskelemme juuri sinusta hyvältä tuntuvaa liikettä erilaisin liike-ilmaisun ja imrpovisaation keinoin.
Tärkeintä on saada yhteys omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin, sekä iloa, vetreyttä ja rohkeutta liikkumiseen, turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, ilon kautta!

Ohjaajana on draamakasvatusopiskelija sekä Connect Body & Mind- ja pilatesohjaaja Satu Hokkanen. Kurssi sopii myös erilaisista vaivoista kärsiville, koska kaikki harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

 

SPS + MODERN NORDIC WALKING

Seuraavan kurssin aika ei ole selvillä.

Ohjaaja: Tuija Parkkonen. Kurssin hinta: 100 €

Modern Nordic Walking on perinteisen suomalaisen sauvakävelyn pohjalta kehitetty liikuntakonsepti, jossa korostuvat oikea kävelytekniikka, ryhti ja kehonhallinta.

Oikeaoppinen sauvatekniikka lisää tehoa harjoitteluun ja vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja takaa ylä- ja keskivartalolle luonnollisen ja tehokkaan tavan osallistua vartalon liikuttamiseen eteenpäin. Sauvat eivät saa häiritä luonnollisen kävelyn liikemallia, koordinaatiota tai liikkeiden ajoitusta.

Modern Nordic Walking sopii hyvin eri ikäryhmille ja kuntotasoille, harjoitustapoja on sosiaalisesta sunnuntaikävelystä urheilulliseen teholiikuntaan.

 

METHOD PUTKISTO 30 PÄIVÄN TEHO-OHJELMA

Seuraavan kurssin aika ei ole selvillä.

Kurssin hinta: 125 € (sis. 5 x 90 min.)

Pidennä lyhentyneet ja jäykistyneet lihakset, jotta luusto asettuu keskiasentoon. Kuukauden harjoitteluohjelmalla huikeita tuloksia.

 

YIN -JOOGA kurssi 1. – 29.9 klo 18.30 – 19.30

Ohjaaja: Terhi Lohimäki. Kurssin hinta: 75 €.

Yin-jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, kiinalaisiin taistelulajeihin ja meditaatioon. Se on n. 30 vuotta vanhaa, kun hatha intialainen jooga on vuosisatoja vanhaa. Liikkeet ja asennot aktivoivat akupisteitä, tuottavat painetta ja avaavat meridiaanien tukoksia, jotta chi/elämän virta kulkisi tasaisesti. Kun chi on epätasapainossa keho ei ole kunnossa, jolloin voi tulla kipuja ja sairauksia.

Fyysisellä tasolla harjoitus kohdistuu kehomme syvempiin osiin sidekudoksiin, nivelsiteisiin, niveliin, luihin ja fasciaverkostoomme. Lihakset pyritään pitämään rentoina, ei aktiivisina. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen, oman kehon ehdoilla.

Tunnit eivät sovi raskaana oleville ja vasta synnyttäneille.

Terhi Lohimäki on ryt200 joogaohjaajakoulutuksen käynyt Yin jooga-ohjaaja, jolla on pitkä kokemus Yin-jooga harjoittelusta.

 

MINDFULNESS -kurssi

Seuraavan kurssin aika ei ole selvillä.

Ohjaaja: Sirpa Salmenoja. Kurssin hinta: 87 € (sis. 3 x 90 min.)

MINDFULNESS antaa mahdollisuuden elää tasapainoista elämää kiireen keskellä. Mielenhuolto kuuluu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liikunnan ja ravinnon ohella.

Kurssi pohjautuu amerikkalaisen lääketieteen professorin Jon Kabat-Zinnin laatimaan MBSR ohjelmaan.

Tieteelliset aivo- ja neuropsykologiset tutkimukset vahvistavat näiden meditaatioharjoitusten tehon.

Päätavoitteita ovat pysähtyminen, tämän hetken aistiminen, herkistyminen keholle ja mielelle. Herättää uteliaisuus, mitä minussa on juuri nyt, mitä haluan, mitä voin tehdä itseni hyväksi.

Kurssilla opit menetelmät, joiden avulla harjoitat ja vahvistat mieltäsi – samalla tavalla kuin Method Putkisto ja MP Pilates -harjoittelulla treenaat kehoasi.

Kytkemme mindfulness ajattelun Method Putkisto ja Pilates työskentelyyn – miten Mindfullness auttaa fyysistä harjoittelua.

Saat itsellesi harjoitteet nauhalla, jolloin voit jatkaa niitä myös kotona.

Ohjaajana Sirpa Salmenoja, joka on sekä Mindfulness ohjaaja että Method Putkisto- ja MP Pilates ohjaaja (Suomen ensimmäisiä MP-ohjaajia).

Varaa paikkasi tunnille

Katso Aikataulut ja Hinnat