Mielen optimi

Kurssit ja lajiesittelyt

Studiolla järjestetään erilaisia kursseja sekä kehonhallinnan että tanssin alalta.

Seuraa sivujamme tai tilaa uutiskirjeemme. Saat tiedot kursseista ja tunneista ensimmäisten joukossa.

 

 

YIN -JOOGA

Ohjaaja: Terhi Lohimäki

Yin-jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, kiinalaisiin taistelulajeihin ja meditaatioon. Se on n. 30 vuotta vanhaa, kun hatha intialainen jooga on vuosisatoja vanhaa. Liikkeet ja asennot aktivoivat akupisteitä, tuottavat painetta ja avaavat meridiaanien tukoksia, jotta chi/elämän virta kulkisi tasaisesti. Kun chi on epätasapainossa keho ei ole kunnossa, jolloin voi tulla kipuja ja sairauksia.

Fyysisellä tasolla harjoitus kohdistuu kehomme syvempiin osiin sidekudoksiin, nivelsiteisiin, niveliin, luihin ja fasciaverkostoomme. Lihakset pyritään pitämään rentoina, ei aktiivisina. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen, oman kehon ehdoilla.

Tunnit eivät sovi raskaana oleville ja vasta synnyttäneille.

Terhi Lohimäki on ryt500 joogaohjaajakoulutuksen käynyt Yin jooga-ohjaaja, jolla on pitkä kokemus Yin-jooga harjoittelusta.

 

SPIRAALISTABILAATIO (SPS)

Ohjaaja: Tuija Parkkonen

SPS – Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä, joka perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen rentouttamiseen ja pidentämiseen. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka.

SPS-harjoittelu on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia sekä parantaa selän toiminnallisuutta. Selän toimivuus vaikuttaa hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen.

Monet ihmiset liikkuvat turhan vähän ja toisaalta istumista on yhä enemmän. Tämän seurauksena pystysuuntaiset lihasketjut jännittyvät ja spiraaliketjut puolestaan heikentyvät. Pystysuuntaisten lihasketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus aiheuttaa selkärangan ja välilevyjen puristumista. Painumme kirjaimellisesti kasaan. Tämä on usein selkäkipujen aiheuttaja.

SPS-harjoittelulla saamme tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelussa käytetään metodiin erikoisesti suunniteltuja vastuskuminauhoja.

SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.
Menetelmä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet selän hyvinvoinnista ja ryhdin paranemisesta.
SPS –harjoitteet sopivat erinomaisesti yhteen Modern Nordic Walking (moderni sauvakävely) -konseptin kanssa.

 

MINDFULNESS ja KEHONHUOLTO -kurssi

Ohjaaja: Sirpa Salmenoja

MINDFULNESS antaa mahdollisuuden elää tasapainoista elämää kiireen keskellä. Mielenhuolto kuuluu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liikunnan ja ravinnon ohella.

Kurssi pohjautuu amerikkalaisen lääketieteen professorin Jon Kabat-Zinnin laatimaan MBSR ohjelmaan. Tieteelliset aivo- ja neuropsykologiset tutkimukset vahvistavat näiden meditaatioharjoitusten tehon, keskittymiskyky paranee, stressinhallinta kasvaa, rentoudut helpommin.

Päätavoitteita ovat pysähtyminen, tämän hetken aistiminen, herkistyminen keholle ja mielelle. Huomaat saavasi viikonloppuusi aivan uuden energian.

Kurssilla opit menetelmät, joiden avulla harjoitat ja vahvistat mieltäsi – samalla tavalla kuin Pilates -harjoittelulla treenaat kehoasi.

Kytkemme mindfulness ajattelun Pilates työskentelyyn – huomaat, miten Mindfulness auttaa fyysistä harjoittelua.

Saat itsellesi harjoitteet nauhalla, jolloin voit jatkaa niitä myös kotona.

Kurssi soveltuu myös niille, jotka ovat aikaisemmin osallistuneet mindfulness-kurssille.

Ohjaajana Sirpa Salmenoja, joka on ohjannut yli 10 vuotta Mindfulness kursseja ja yli 20 vuotta Pilates- ja eri kehonhallintalajien tunteja. Tällä kurssilla hän yhdistää ammattitaitonsa, minkä tuloksena on rentouttava ja mieleenpainuva viikonloppu.

FOOTBIC®

Ohjaaja: Anne Hirvonen

Footbic® on fysioterapeutti Ahto Kärnän kehittämä kuntoutusohjelma. Jalkaterät tarvitsevat liikettä niin kuin koko kehomme. Muistatko milloin olet kävellyt paljain jaloin? Tai koska olet viimeksi kävellyt muunlaisella kuin kovalla ja tasaisella pinnalla?  Viimeisten tutkimusten mukaan suurin osa länsimaisista ihmisistä kärsii jonkin asteisesta jalkaterän heikkoudesta tai virheasennosta. Footbicin avulla vahvistat ja tuet pieniä ja heikkoja jalkaterän lihaksia, joiden kuuluisi pitää jalkaterä ryhdissä.

Footbic on jalkateriesi punttisali!

 

MODERN NORDIC WALKING

Ohjaaja: Tuija Parkkonen

Modern Nordic Walking on perinteisen suomalaisen sauvakävelyn pohjalta kehitetty liikuntakonsepti, jossa korostuvat oikea kävelytekniikka, ryhti ja kehonhallinta.

Oikeaoppinen sauvatekniikka lisää tehoa harjoitteluun ja vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja takaa ylä- ja keskivartalolle luonnollisen ja tehokkaan tavan osallistua vartalon liikuttamiseen eteenpäin. Sauvat eivät saa häiritä luonnollisen kävelyn liikemallia, koordinaatiota tai liikkeiden ajoitusta.

Modern Nordic Walking sopii hyvin eri ikäryhmille ja kuntotasoille, harjoitustapoja on sosiaalisesta sunnuntaikävelystä urheilulliseen teholiikuntaan.

Varaa paikkasi tunnille

Katso Aikataulut ja Hinnat