kurssit

Kurssit ja lajiesittelyt

Studiolla järjestetään erilaisia kursseja sekä kehonhallinnan että tanssin alalta.

Seuraa sivujamme tai tilaa uutiskirjeemme. Saat tiedot kursseista ja tunneista ensimmäisten joukossa.

 

Kurssit ja lajit syksyllä 2020

 

HOITAVA HENGITYS -kurssi
lauantaina 3.10. klo 12.00 – 14.30
Ohjaaja: Hoitava Hengitys-menetelmän kehittäjä Marketta Manninen
Hinta: 52 €
Tämä kurssi on todellinen täsmäisku nykypäivään. Miten voit hengityksellä vaikuttaa hyvinvointiisi.
Hoitava Hengitys on Marketta Mannisen kehittämä lääkkeetön ja luonnonmukainen menetelmä, joka pohjautuu Buteyko menetelmään.
Hoitava Hengitys-menetelmän tavoitteena on normalisoida hengityksen häiriöitä; saavuttaa hengitys, joka edistää terveyttä.

Lue lisää https://www.hoitavahengitys.fi/

 

YIN -JOOGA

sunnuntaisin 25.10. – 22.11. klo 18.40 – 19.40

Ohjaaja: Terhi Lohimäki. Kurssin hinta: 75 €.

Yin-jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, kiinalaisiin taistelulajeihin ja meditaatioon. Se on n. 30 vuotta vanhaa, kun hatha intialainen jooga on vuosisatoja vanhaa. Liikkeet ja asennot aktivoivat akupisteitä, tuottavat painetta ja avaavat meridiaanien tukoksia, jotta chi/elämän virta kulkisi tasaisesti. Kun chi on epätasapainossa keho ei ole kunnossa, jolloin voi tulla kipuja ja sairauksia.

Fyysisellä tasolla harjoitus kohdistuu kehomme syvempiin osiin sidekudoksiin, nivelsiteisiin, niveliin, luihin ja fasciaverkostoomme. Lihakset pyritään pitämään rentoina, ei aktiivisina. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen, oman kehon ehdoilla.

Tunnit eivät sovi raskaana oleville ja vasta synnyttäneille.

Terhi Lohimäki on ryt200 joogaohjaajakoulutuksen käynyt Yin jooga-ohjaaja, jolla on pitkä kokemus Yin-jooga harjoittelusta.

 

SPIRAALISTABILAATIO (SPS)

sunnuntaisin 25.10. – 15.11. klo 17.30 – 18.30

Kurssi sisältää 4 x 60 min. ohjatun tunnin, SPS-kuminauhan ja viikoittaiset videoharjoitteet.

Ohjaaja: Tuija Parkkonen. Hinta: 140 €

SPS – Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä, joka perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen rentouttamiseen ja pidentämiseen. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka.

SPS-harjoittelu on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia sekä parantaa selän toiminnallisuutta. Selän toimivuus vaikuttaa hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen.

Monet ihmiset liikkuvat turhan vähän ja toisaalta istumista on yhä enemmän. Tämän seurauksena pystysuuntaiset lihasketjut jännittyvät ja spiraaliketjut puolestaan heikentyvät. Pystysuuntaisten lihasketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus aiheuttaa selkärangan ja välilevyjen puristumista. Painumme kirjaimellisesti kasaan. Tämä on usein selkäkipujen aiheuttaja.

SPS-harjoittelulla saamme tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelussa käytetään metodiin erikoisesti suunniteltuja vastuskuminauhoja.

SPS on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.
Menetelmä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet selän hyvinvoinnista ja ryhdin paranemisesta.
SPS –harjoitteet sopivat erinomaisesti yhteen Modern Nordic Walking (moderni sauvakävely) -konseptin kanssa.

MINDFULNESS ja KEHONHUOLTO -kurssi

lauantaina 7. – sunnuntaina 8.11. klo 10.30 – 12.00

Ohjaaja: Sirpa Salmenoja. Kurssin hinta: 67 €

MINDFULNESS antaa mahdollisuuden elää tasapainoista elämää kiireen keskellä. Mielenhuolto kuuluu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liikunnan ja ravinnon ohella.

Kurssi pohjautuu amerikkalaisen lääketieteen professorin Jon Kabat-Zinnin laatimaan MBSR ohjelmaan. Tieteelliset aivo- ja neuropsykologiset tutkimukset vahvistavat näiden meditaatioharjoitusten tehon, keskittymiskyky paranee, stressinhallinta kasvaa, rentoudut helpommin.

Päätavoitteita ovat pysähtyminen, tämän hetken aistiminen, herkistyminen keholle ja mielelle. Huomaat saavasi viikonloppuusi aivan uuden energian.

Kurssilla opit menetelmät, joiden avulla harjoitat ja vahvistat mieltäsi – samalla tavalla kuin Pilates -harjoittelulla treenaat kehoasi.

Kytkemme mindfulness ajattelun Pilates työskentelyyn – huomaat, miten Mindfulness auttaa fyysistä harjoittelua.

Saat itsellesi harjoitteet nauhalla, jolloin voit jatkaa niitä myös kotona.

Kurssi soveltuu myös niille, jotka ovat aikaisemmin osallistuneet mindfulness-kurssille.

Ohjaajana Sirpa Salmenoja, joka on ohjannut yli 10 vuotta Mindfulness kursseja ja yli 20 vuotta Pilates- ja eri kehonhallintalajien tunteja. Tällä kurssilla hän yhdistää ammattitaitonsa, minkä tuloksena on rentouttava ja mieleenpainuva viikonloppu.

 

 

UUTUUS – PYSÄHDY LIIKKUMAAN

Sirpa Salmenojan kehittämä uutuus, jossa yhdistyy hänen yli 20-vuoden liikuntakoulutus ja -kokemus.

seuraavan kurssin aika ei ole selvillä
Kurssin hinta: 79 €.
Saavutat kurssilla erilaisten Mindfulness- ja Kehotietoisuusharjoitteiden avulla herkän kontaktin kehoon ja vahvistavilla Pilatesliikkeillä testaat tätä uutta yhteyttä.
Kurssilla kysymme, mitä kaikkea itse oivallat ja mitä uutta kehossasi tapahtuu? Opit tuntemaan yhä herkemmin, mikä milloinkin on sinulle parasta liikunnassa. Kaikki, mitä kurssilla opit palvelee sinua myös arkielämässä. Stressinhallinta vahvistuu, opit rentoutumaan, elämänilosi kasvaa ja kehosi voi yhä paremmin.
Kurssin käyneiden kanssa sovimme 2 tunnin jatkotapaamisia, jos siihen on halukkuutta. Ajankohdasta ja hinnasta sovimme erikseen.

FOOTBIC®

seuraavan kurssin aika ei ole selvillä

Ohjaaja: Anne Hirvonen. Tunnin hinta: 35 € (sisältää 2 footbic palloa),

ilman palloja 20 €

Footbic® on fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä kuntoutusohjelma. Jalkaterät tarvitsevat liikettä niin kuin koko kehomme. Muistatko milloin olet kävellyt paljain jaloin? Tai koska olet viimeksi kävellyt muunlaisella kuin kovalla ja tasaisella pinnalla?  Viimeisten tutkimusten mukaan suurin osa länsimaisista ihmisistä kärsii jonkin asteisesta jalkaterän heikkoudesta tai virheasennosta. Footbicin avulla vahvistat ja tuet pieniä ja heikkoja jalkaterän lihaksia, joiden kuuluisi pitää jalkaterä ryhdissä.

Footbic on jalkateriesi punttisali!

 

MODERN NORDIC WALKING

seuraavan kurssin aika ei ole selvillä

Ohjaaja: Tuija Parkkonen.

Modern Nordic Walking on perinteisen suomalaisen sauvakävelyn pohjalta kehitetty liikuntakonsepti, jossa korostuvat oikea kävelytekniikka, ryhti ja kehonhallinta.

Oikeaoppinen sauvatekniikka lisää tehoa harjoitteluun ja vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja takaa ylä- ja keskivartalolle luonnollisen ja tehokkaan tavan osallistua vartalon liikuttamiseen eteenpäin. Sauvat eivät saa häiritä luonnollisen kävelyn liikemallia, koordinaatiota tai liikkeiden ajoitusta.

Modern Nordic Walking sopii hyvin eri ikäryhmille ja kuntotasoille, harjoitustapoja on sosiaalisesta sunnuntaikävelystä urheilulliseen teholiikuntaan.
BARRE

maanantaisin klo 17.30 – 18.30

Ohjaaja: Tuija Parkkonen.

Barre on supertehokas koko kehon harjoitusmuoto, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Barren juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Sen tärkeät elementit; tiedostava tekeminen, oikeat linjaukset ja puhtaat liikeradat, on lisätty pilateksesta ja joogasta.
Barre on terveysliikuntaa. Isometrinen lihastyö, jota barre -tunneilla tehdään paljon, sytyttää syvät ryhtiä kohottavat lihasketjut
ja kehittää lihasten kestävyyttä. Keho tiivistyy ja lihakset kehittyvät kauniin muotoisiksi. Barressa tulokset tuntuvat ja näkyvät pian. Tunneilla syke nousee ja hiki virtaa. Barre -tunnin jälkeen tunnet itsesi voimaantuneeksi.
Barre herättää ja vahvistaa erityisesti syvät pakaralihakset ja reiden lähentäjät. Samalla lantionpohja ja syvät vatsalihakset saavat hyvää
treeniä.
Barre kehittää lihasvoimaa ja kestävyyttä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Lisäksi se kehittää koordinaatiota, kehontuntemusta ja tasapainoa. Barre -harjoitteet tehdään musiikin tahdissa, tunnilla soi tarkoin valikoitua hyvän fiiliksen biisejä valssista poppiin, klassisesta musiikista elektroniseen.
Barre sopii kaikille, jotka haluavat uuden innostavan liikuntaharrastuksen. Tunnit sopivat myös sovellettuina raskaana oleville sekä siitä palautuville.

 

METHOD PUTKISTO 30 PÄIVÄN TEHO-OHJELMA
Seuraavan kurssin aika ei ole vielä selvillä.

Pidennä lyhentyneet ja jäykistyneet lihakset, jotta luusto asettuu keskiasentoon. Kuukauden harjoitteluohjelmalla huikeita tuloksia.

 

LASTEN JOOGA

kurssin aika ei ole vielä selvillä

ohjaaja: Mari Vaartio, kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja ja varhaiskasvatuksen opettaja

Kurssin hinta:

Lasten jooga ja sen vaikutukset perustuvat kehoa vahvistaviin ja tukeviin sekä mieltä rauhoittaviin ja tasapainottavinn elementteihin.

Tunnilla yhdistämme monipuoliseti hengitysharjoituksia, asanoita eli jooga-asentoja, tarinankerrontaa, leikkejä, musiikkia ja luovaa liikettä.

Yhdessä harjoittelemme rauhoittumista, keskittymistä ja läsnäolemista.

Asentoja ja liikkeitä harjoittelemme lapsille sovelletusti ilman kilpailua ja lapsen itsetuntoa rohkaisten ilon ja leikin kautta.

Varusteet: joustavat vaatteet ja paljaat jalat

TANSSILLINEN LIIKEIMPROVISAATIO -kurssi

seuraavan kurssin aika ei ole vielä selvillä

Kurssin ohjaaja: Satu Hokkanen. Kurssin hinta: 50 €

Kiinnostaako sinua luova liike ja liikkuminen? Haluaisitko tanssia, mutta ”et osaa” tai uskalla? Tai oletko kenties jo vuosikausia tanssinut, mutta haluaisit löytää liikkumiseesi jotakin uutta?
Tervetuloa kurssille, jossa tulet huomaamaan, miten jokainen meistä osaa tanssia ja liikkua luovasti! Etsimme juuri sinusta hyvältä tuntuvaa liikettä erilaisin liikeilmaisun ja improvisaation keinoin.
Tärkeintä on saada yhteys omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin, sekä iloa, vetreyttä ja rohkeutta liikkumiseen, turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, ilon kautta!

Ohjaajana on draamakasvatusopiskelija sekä Connect Body & Mind- ja pilatesohjaaja Satu Hokkanen. Kurssi sopii myös erilaisista vaivoista kärsiville, koska kaikki harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

 

Varaa paikkasi tunnille

Katso Aikataulut ja Hinnat